You are here: Почеток

Пливачка Федерација на Македонија

Резултати од Државно и Национално првенство во далечинско пливање

Погледнете ги резултатите во прилог: 

 

Норми за 2018


Преземете го pdf фајлот тука: Норми 2018
 

Одлуки донесени на Управен Одбор

Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија на седница одржана на 20.12.2017 ги донесе следните одлуки кои стапуваат на сила од денот на донесување:

 

Државните прваци во далечинско пливање ќе добијат и парични награди

Непосредно по завшувањето на Евроското првенство во пливање, во мали базени во Копенхаген (Данска), каде Македонија ја претставуваат четворица пливачи, Пливачката федерација на Македонија, на 23 декември, во базенот "Борис Трајковски" ќе го одржи Државното првенство во далечинско пливање.

   

Интернационален Пливачки Митинг Св.Никола Ниш

На Интернационален Пливачки Митинг Св. Никола во Ниш, Република Србија, учествуваа македонски пливачи од повеќе клубови. 

 

Одлуки донесени на Управен Одбор

На последно одржаната средба на Управен Одбор беа донесени одлуките во прилог

1.     Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија донесе одлука за укинување на стартарина за пливачи учесници на државни првенства.

 

Македонската Пливачка Репрезентација е учесник на Европското првенство во Копенхаген

 Македонска Пливачка Репрезентација е учесник со четворица пливачи: Ана Јаневска, Миа Крстевска, Давор Петровски и Љупчо Ангеловски.

   

Лист 9 од 17

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер

Линкови

http://www.fina.org/
Светска пливачка федерација
http://len.eu/
Европска пливачка федерација
Waterpolo EC 2012 Eindhoven
Официјален портал за ЕП 2012 во ватерполо