You are here: Почеток

Информација

Е-пошта Печати PDF
На меѓународниот Традиционален ФИНА Пливачки Митинг Акрополис во Атина учество земаа 6 земји со над 350 пливачи.
Резултати на Македонските претставници:
Давор Петровски 200м делфин 2:09:86 младинска олимписка норма.
Иван Симоновски 100м делфин 57:51 младинска олимписка норма 50м делфин 26:30 најдобар резултат
Филип Дерковски најдобри резултати испливани 400м мешано 4:46:73 и 200м мешано 2:14:46
 
Македонија за прв пат може да се гордее по подолго време за спортот бидејќи има тројца пливачи младинци со олимписки норми за Младинска Олимпијада 2018г октомври Буенос Аирес Аргентина 

 

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер