You are here: Почеток Пливање Календар 2012

Календар

Календар за пливање 2012

ЈАНУАРИ
07-08
14-15
21-22
28-29
 
ФЕБРУАРИ
04-05
11-12 - Критериумски натпревар  за Лондон - Мисури Гранд При, Колумбија, Мисури, УСА
17-19 - Критериумски натпревар за Лондон - Отворено првенство на Грција, Атина          
25-26
                    .
МАРТ
02-04 - Зимско Државно првенство за сите категории во Скопје
10-11
17-18 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - ММП Равне 2012, Словенија
 24-25 
29-01 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Индианополис Гранд При,   Индиана УСА
         - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Отворено првенство на Маџарска -   Дебрецин
 
АПРИЛ
07-08 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Ниовеа Гранд При, Солун ,Грција
14-15 - Пливачки митинг Април 2012  во Скопје
21-22 - Светски ден на детето  М-98-99, Ж-98-99 во Турска                                                 
28-29 - Младинска  балканијада М-94-95, Ж-96-97 во Крушевац, Србија
         - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Отворено првенство на Словенија , Љубљана
          -Критериумски натпревар за ОИ  Лондон - Македонико, Солун Грција
           
МАЈ
05-06 - Пливачки митинг на  Акватик Еуро Свим во Скопје
11-13 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Ултра свим Митинг , Шарлот , НК, УСА
         - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Акрополис Гранд При , Атина
19-20 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Љубљаана Куп, Словенија
26-27 - Делфин Купво Скопје
21-27 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - Европско првенство  во Ајдховен , Холандија                     
26-27
 
ЈУНИ
02-03 - Критериумски натпревар за ОИ Лондон - ММ Крањ 2012, Словенија
09-10
13-16 - Критериумски натпревар за ОИ - Отворено првенство на Будимпешта, Маџарска
23-24 - Летно Државно првенство за сите категории    во Скопје                                                                                       
30-01 - Комен-Куп  М-96-97-98 . Ж-98-99-2000 во Торевиеха, Шпанија      
                      
ЈУЛИ
04-08 - Европско младинско првенство  М-94-95, Ж-96-97  во Ајдховен ,Холандија
13-15 - Државно отворено првенство  на Србија
21-22
27-29 - Олимписки игри во Лондон
 
АВГУСТ
30-05 -Олимписки игри во Лондон
11-12
18-19
25-26
 
СЕПТЕМВРИ
01-02
08-09
15-16
22-23
29-30
 
ОКТПМВРИ
06-07
13-14 - 4-ти Орион Куп 2012
20-21
27-28
 
НОЕМВРИ
03-04
08-11- Србија ГРАНД ПРИ во Зрењанин , Србија  
17-18
24-25 - Немо Куп  во Скопје
22-25 - Европско првенство во  Шартрес - Франција  на  мали базени 
 
ДЕКЕМВРИ
01-02
08-09 - Централно европски турнир М-96-97, Ж-98-99 во Полска или Словенија  
12-16 - Светско првенство во мали базени Истамбул, Турска                                    
22-23 - 3 Новогодишен митинг 2012
29-30     
Последно освежено на Вторник, 31 Јануари 2012 09:47